A rendszer lelke a FÚVÓKA

A Jacuzzi hidromasszázskádakat teljes egészében a cégen belül tervezték és gyártották: a sokéves gyakorlat és az elért eredmények azt mutatják, hogy egy jó hidromasszázst a káddal együtt kell tervezni, és nem utólag hozzátenni.

Lényeges különbség

A tulajdonság, amely elsődlegesen megkülönbözteti a Jacuzzi termékeket bármelyik más cég termékeitől:

A tökéletes hidromasszázsfúvóka

A Jacuzzi hidromasszázskádak sokkal nagyobb és erőteljesebb vízsugarakkal rendelkeznek, mint a piacon jelen levő hasonló termékek. A Jacuzzi által szabadalmazott sugarak egyedülálló, személyre szabott masszázst nyújtanak.

Elsősorban négy tényező határozza meg ezt a kiválóságot:

A különleges és szabadalmaztatott működés lényege: a kádba belépő víz/levegő keverék egy széles, kör alakú röppályán mozogva hoz létre hatékony és igen erőteljes masszázst.
A fúvókák iránya állítható, hogy az egyéni igényeknek megfelelően jobban lokalizálható legyen a masszázs hatása.
Szabályozató a levegő/víz keverék, hogy valóban elsőrendű, és az egyéni igényeknek megfelelő masszázst nyújtson a kád.
A fúvókák tökéletes vízelvezetéssel rendelkeznek, amely lehetővé teszi az összes víz eltávozását a rendszerből.

A teljesítmény

A hidromasszázs-teljesítmény a fúvókán áthaladó levegő és víz mennyiségében mérik. Ezen kutatás alapján a Jacuzzi fúvókarendszer a leghatásosabba a piacon. A Jacuzzi hidromasszázskádak 47 és 55 liter közötti vizet és 21-25 liter levegőt áramoltatnak át percenként egy fúvókán, amikor a fúvóka és a levegővezérlők teljesen nyitottak.

A JÓ HIDROMASSZÁZS HÉT ARANYSZABÁLYA:
– Hidromasszázs-fúvókák elhelyezése,
– hozamuk és nyomásuk szabályozása,
– sugarak irányíthatósága,
– egyénre szabott levegő/víz keverék,
– csakis hidromasszázsra tervezett kád,
– 35/36°C-os vízhőmérséklet,

.. és aztán bizalom az olyan többéves és nemzetközi tapasztalatban, mint amellyel a Jacuzzi rendelkezik. A cég a beépített rendszerű “hidromasszázskádak gyártására specializálódott. A Jacuzzi cég a kád összes főbb alkatrészét maga tervezi és gyártja (szivattyú, fúvóka, szabályozó rendszer, stb.), így tökéletesítve folyamatosan az eredményeket.

 

Szinterezett fém váz

Az összes kádat egy, a fenék alatt végigfutó szinterezett fém váz támasztja alá. Ez a fém váz a sarkokon, illetve középen elhelyezett tehermentesítő lábakon áll. Ezekkel a csavaros lábakkal lehet szintezni, így lejtős aljzaton is egyszerűen vízszintbe tudjuk állítani a kádakat. A sarkokat köracél láb rögzíti, hiszen nemcsak alátámasztja, de húzás esetén is mereven tartja.

Szerkezetében merev kád nehezebben sérül

Egy szerkezetében merev kád nehezebben sérül meg a mozgatásakor. Márpedig a legtöbb alkalommal elég kacifántosan lehet eljuttatni a végleges helyére a kádat: szűk folyosókon (netán lépcsőkön, vagy ablakokon), keskeny ajtókon keresztül kell elérni a fürdőszobát.
A beépítéskor a csavarosan állítható lábakat nem kell ékelgetni, az emelt magasság miatt egyszerűbb a szifon beépítése (a rétegelt lapra ültetett kádaknál mindez problémásabb). A saroklábak papucsain lévő lyukakon keresztül könnyű az aljzathoz rögzítés.
A mindennapi használatkor nem kell félni, ha ráülünk a kád szélére, hogy az megbillen, meghajlik, netán megreped. Igen, mindez fontos!

A szivattyú nagy teljesítményű, csendes üzemű

A Jacuzzi szivattyúk híresek megbízhatóságukról, hosszú élettartamukról (ami nem is csoda, hiszen a család már a hidromasszázskádak feltalálása előtt is szabadalmaztatott és gyártott szivattyúkat).
A kádaknál alkalmazott szivattyúk is több szabadlommal rendelkeznek, ami a speciális felhasználást tekintve érthető is: a nagy teljesítmény, csendes üzem, szárazfutással szembeni nagy érzéketlenség és önleürítés is mind követelményként jelentkezik.

Önleürítés a csövekben, fúvókákban és szivattyúban

A Jacuzzi kádak nagy átmérőjű, merev, élelmiszeripari célokra is használható csövezéssel rendelkeznek, melyek a szivattyú nyomócsonkjától a fúvókák felé lejtenek.
A fúvókaház alján egy kis vályút alakítottak ki, melyen keresztül a csövekben és a fúvókákban lévő összes víz a leürítéskor a kádba folyik.
A szivattyú szívócsonkja is azért elefántormányos kialakítású, hogy leürítéskor egy összekötő kis furat segítségével a szivattyúból a csőbe, onnan a szívónyílás kis vályúján keresztül a kádba folyhasson a víz.

Szárazfutás elleni védelem

Bár a Jacuzzi szivattyúk meglehetősen érzéketlenek a szárazon való véletlen elindításra, az elegáns széria kádjait vízszintérzékelőkkel is ellátják, melyek leállítják a szivattyú motorját, ha nincs bennük elég víz.

A rendszer kizárja az emberi mulasztásból adódó baleseteket

Mivel a víz és az elektromosság párosítása egy rosszul kivitelezett rendszer esetén felettébb veszélyes lehet, ezért a Jacuzzi gyár a maximális biztonság érdekében olyanra alakította ki rendszerét, hogy kizárja az emberi mulasztásból adódható baleseteket. Ennek érdekében az összes kád rendelkezik egy elektromos kazettával. Ezt a kazettát úgy helyezték el a fém vázon, hogy az elülső oldal felől nyitható, ellenőrizhető legyen. A kazettában biztonság szempontjából a legfontosabb a 30 mA kioldási érzékenységű áram-védőkapcsoló.

Ezt, illetve az egész hidromasszázsrendszert a gyárban, a gyártósor végén ellenőrzik: minden terméket vízzel feltöltenek, elindítanak, s elektromosan bemérnek.

A Jacuzzi ® nem csak egy híres márka, hanem elsősorban egy nagy multinacionális cégcsoport: a Jacuzzi ® Brands. Egy globális, több mint 40 országban jelen levő csoport kiterjedt ügynökségi, leányvállalati, képviseleti és bemutatótermi hálózattal. A Jacuzzi ® minősége, ötletei és szolgáltatásai így lehetnek mindig az Ön közelében, a fürdőszobai valamint a bel- és kültéri wellness terek legteljesebb és legeredetibb kínálatával.

Vállalkozásunk immár több ezer elégedett hazai vásárlónkon túl talán az is alátámasztja, hogy a vállalatunk, mint a Jacuzzi® Brand amerikai anya- és európai leányvállalatához hasonlóan nem foglalkozik más termékek forgalmazásával, hanem hosszú távon csak a Jacuzzi® hidromasszázs termékek minél szélesebb körű elterjesztése a fő célja.

Minden jog fentartva – Joy Kft.